Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall:Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στην Αθήνα

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν Dow και S&P με στήριξη από τα εγχώρια μακροοικονομικά στοιχεία, τη στιγμή που παραμένει η αβεβαιότητα για την ελληνική κρίση. Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν Dow και S&P με στήριξη από τα εγχώρια μακροοικονομικά στοιχεία, τη στιγμή που παραμένει η αβεβαιότητα για την ελληνική κρίση. 

"Αυτά που αναμένεται να συμβούν στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο ζήτημα για την αγορά βραχυπρόθεσμα. Βλέπουμε πολλά λόγια αλλά όχι οριστικές ενέργειες για επίλυση της κατάστασης και όσο περισσότερο εκκρεμεί, τόσο μεγαλύτερη αβεβαιότητα δημιουργεί", σχολιάζει ο Michael Sheldon, αναλυτής της RDM Financial.  

Ωστόσο, τα ανέλπιστα ευνοϊκά μεγέθη από την αγορά εργασίας και την αγορά ακινήτων στήριξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,54% στις 11.962 μονάδες, ο S&P εμφάνισε κέρδη 0,18% στις 1.268 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,29% στις 2.624 μονάδες.

Ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue-chips έκλεισε με πτώση 1,5% χθες, που ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες από την 1η Ιουνίου.

Η εικόνα που σκιαγραφούν τα σημερινά στατιστικά δεδομένα για την αμερικανική οικονομία ήταν αρχικώς ευνοϊκή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αρκετά, κατά 16.000, την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Μάιο αυξήθηκαν 3,5%, και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 8,7%..

Όμως, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed διολίσθησε από το συν 3,9 στο μείον 7,7 τον Ιούνιο.

Οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρεών παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και προκάλεσαν νέες πιέσεις στο ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το ευρώ διολίσθησε κάτω από τα 1,20 ελβετικά φράγκα και υποχώρησε 0.6% στα 1,4073 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,76% στις 5.699 μονάδες, ο DAX 0,07% στις 7.110 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 3.792 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Pier 1 Imports ανακοίνωσε αύξηση κερδών 84%, ενώ η Finisar υποχωρεί αισθητά καθώς η πρόβλεψη για τα τριμηνιαία κέρδη απογοήτευσε τις προσδοκίες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Energy Transfer Equity μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς της Southern Union (+16%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v