Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall με το βλέμμα στην Αθήνα

Το κρεσέντο στην ελληνική κρίση χρεών βαραίνει τα διεθνή χρηματιστήρια και δεν επιτρέπει στην Wall να αξιοποιήσει τις συγκριτικά καλές ανακοινώσεις για την εγχώρια οικονομία. Απώλειες στην Ευρώπη.

Το κρεσέντο στην κρίση χρεών της ελληνικής οικονομίας βαραίνει τα διεθνή χρηματιστήρια και δεν επιτρέπει στην Wall Street να αξιοποιήσει τις συγκριτικά καλές ανακοινώσεις για την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 11.897 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,15% στις 1.267 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,09% στις 2.629 μονάδες.

Ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue-chips έκλεισε με πτώση 1,5% χθες, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από την 1η Ιουνίου.

Η εικόνα που σκιαγραφούν τα σημερινά στατιστικά δεδομένα για την αμερικανική οικονομία είναι ευνοϊκή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αρκετά, κατά 16.000, την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Μάιο αυξήθηκαν 3,5%, και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 8,7%..

Οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρεών παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και προκαλούν νέες πιέσεις στο ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί 0,4% στα 1,4115 δολάρια.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 1,11% στις 5.679 μονάδες, ο DAX 0,81% στις 7.058 μονάδες, ενώ ο CAC 1,13% στις 3.764 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Research In Motion θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Pier 1 Imports ανακοίνωσε αύξηση κερδών 84%, ενώ η Finisar υποχωρεί αισθητά καθώς η πρόβλεψη για τα τριμηνιαία κέρδη απογοήτευσε τις προσδοκίες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Energy Transfer Equity μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς της Southern Union (+16%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v