Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων στη Wall

Μάχες αγοραστών πολιτών στη Wall Street, παρά τις επιχερηματικές συμφωνίες, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Νευρικότητα στη Wall Street, παρά τα deals που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και τα οποία δημιούργησαν αρχικά θετικό κλίμα στις αγορές. 

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν πριν από το άνοιγμα της αγοράς τόνωσαν την ψυχολογία των επενδυτών ελλείψει άλλων σημαντικών νέων από το μέτωπο της οικονομίας. Ωστόσο οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, με αφορμή και την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, επανήλθαν εντονότερς, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Αναλυτικότερα η VF Group ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Timberland προς 43 δολ. ανά μετοχή ή 2 δισ. δολάρια. Οι μετοχές των δύο εταιριών καταγράφουν κέρδη με τον τίτλο της Timberland να ενισχύεται κατά περίπου 40%.

Οι μετοχές της Wendy΄s/Arby΄s Group καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 7% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωληθεί μέρος της ομίλου στο private equity Roark Capital Group.

Αντίθετα πτώση σημειώνει η Ford με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου για την καταβολή αποζημίωσης 2 δισ. δολαρίων σε αντιπροσώπους αυτοκινήτων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Citigroup ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα το οποίο η τράπεζα δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις αρχές για την επίθεση που δέχθηκε από hackers.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.960 μονάδες με κέρδη 0,08%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 020%, στις 2.638 μονάδες. Οριακή άνοδος 0,08%, για τον S&P, που κινείται στις 1.270 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43%, στις 5.790 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράψει κέρδη 0,42%, στις 3.821 μονάδες. Κέρδη 0,34% για τον DAX 30, στις 7.094 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v