Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί 6 συνεδριάσεων στη Wall

Η αναφορά της Fed στη Beige Book για ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall Street. Στήριξη από τον ενεργειακό κλάδο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η αναφορά της Fed στη Beige Book για ενδείξεις επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, πίεσε χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall Street. Στήριξη από τον ενεργειακό κλάδο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα η διαπίστωση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για σημάδια επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε 4 από τις 12 περιφέρειες, οδήγησε σε περιορισμένου εύρους ρευστοποιήσεις τους επενδυτές (με εξέραιση τον Nasdaq) για έκτη διαδοχική συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη μέρα, η συνέντευξη τύπου του προέδρου της Fed, B. Bernanke, είχε προσγειώσει ανώμαλα τις προσδοκίες, επενδυτών και αναλυτών, που ανέμεναν να ακούσουν μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας (παροχή επιπλέον ρευστότητας στην αγορά).

Ωστόσο, ο ενεργειακός κλάδος στήριξε σήμερα τη Wall με την τιμή του πετρελαίου να ενισχύεται σχεδόν 2%, πάνω από τα 100 δολάρια μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής αργού στις διεθνείς αγορές.

Ενδεικτικά κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Cabot Oil, Gas Apache Corp. και Occidental Petroleum λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Επιπλέον, η μετοχή της Exxon Mobil ενισχύεται 1,5% μετά την ανακάλυψη 3 νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Citigroup κινήθηκε ανοδικά μετά τη συμφωνία πώλησης χαρτοφυλακίου private-equity 1,7 δισ. δολ. στην AXA Private Equity.

Αντίθετα ο τίτλος της LDK Solar υποχώρησε 3% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 3,7% στα 1,30 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,3% στα 26,19 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 12.048,94 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,42% στις 1.279,55 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,97% στις 2.675,38 μονάδες.

Απώλειες επί έκτη επάλληλη συνεδρίαση υπέστησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η κρίση χρεών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια συνέχισε να επιβαρύνει τις συναλλαγές, ενώ η προειδοποίηση του οίκου Moody’s ότι η Βρετανία θα χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους μείωσης του χρέους, άσκησε ιδιαίτερες πιέσεις στο Λονδίνο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,95% χαμηλότερα στις 5.809 μονάδες, ενώ ο DAX με πτώση 0,61% στις 7.060 μονάδες, και ο CAC 0,88% χαμηλότερα στις 3.838 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v