Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο "σώζει" τα πρόσημα στη Wall Street

Με νέες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall μετά την «ψυχρολουσία» Bernanke για την ανάπτυξη, αλλά η άνοδος του πετρελαίου στηρίζει τις ενεργειακές μετοχές και προκαλεί μικτά πρόσημα στην συνέχεια.

Με νέες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall μετά την «ψυχρολουσία» από τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke για την αμερικανική ανάπτυξη, αλλά η άνοδος του πετρελαίου στηρίζει τους ενεργειακούς κλάδους και προκαλεί μικτά πρόσημα στην συνέχεια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κοινοποίηση της έκθεσης της Federal Reserve με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,08% στις 12.081 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος 1.285 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,48% στις 2.689 μονάδες.

Η Wall Street παρέδωσε τα αρχικά κέρδη της χθες, μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed, B.Bernanke, που είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αποδεικνύεται «ελαφρώς βραδύτερη» απ’όσο αναμενόταν και την παράλληλη διάψευση των προσδοκιών ότι η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν τρίτο κύκλο παροχής ρευστότητας για να στηρίξει την ανάκαμψη.

Η Fed παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο, με την δημοσιοποίηση της έκθεσης Beige Book, που περιέχει πληροφορίες για την πορεία ανάπτυξης.

Δεδομένου ότι αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη έχουν ήδη πιάσει το υψηλότερο επίπεδο του τρέχοντος κύκλου, οι "τονωτικές ειδήσεις" από το επιχειρηματικό μέτωπο προβλέπεται να είναι περιορισμένες στην θερινή περίοδο.

Απώλειες επί έκτη επάλληλη συνεδρίαση υφίστανται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των εκτιμήσεων Bernanke και καθώς η κρίση χρεών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια επιτείνει το επιφυλακτικό κλίμα.

Μετά την προειδοποίηση του οίκου Moody’s ότι η Βρετανία θα χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους μείωσης του χρέους, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,07% στις 5.802 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 1,27% στις 7.013 μονάδες, και ο CAC 0,97% στις 5.802 μονάδες.

Η απουσία συμφωνίας για αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής πετρελαίου από την τακτική συνεδρίαση του OPEC στην Βιέννη, την οποία ανέμεναν οι ανάλυτές, προκάλεσε άνοδο στις τιμές του "μαύρου χρυσού", που κινείται πάνω από τα 100 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στην Νέα Υόρκη, η μετοχή της Citigroup παρουσιάζει κινητικότητα μετά την συμφωνία πώλησης χαρτοφυλακίου private-equity 1,7 δισ. δολ. στην AXA Private Equity.

Ο τίτλος της LDK Solar υποχωρεί 2,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β΄τριμήνου που απογοήτευσαν τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v