Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση στη Wall μετά την 4ήμερη πτώση

Η άνοδος των "μεγάλων" ευρωαγορών και η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στηρίζουν σε θετική αντίδραση την Wall Street. Η ομιλία Bernanke στο επίκεντρο, με ελπίδες για υπόνοιες QE3.

Η θετική αντίδραση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, στηρίζουν σε ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς αυξάνονται οι φημολογίες για νέο, 3ο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 12.149 μονάδες, ο S&P 0,4% στις 1.291 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 2.708 μονάδες.

Η είδηση της ημέρας προβλέπεται να είναι η ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, που θα παραθέσει τις εκτιμήσεις και προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι ο κ. Bernanke θα παραμείνει στο «ήπιο» στρατόπεδο έναντι του πληθωρισμού και θα αφήσει να εννοηθεί για άλλη μια φορά ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγαλύτερο διάστημα».

Ομως, παρά τους «ευσεβείς πόθους» των επενδυτών για QE3 (τρίτο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης), εκτιμάται ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω αποδείξεις για μεγάλη επιβράδυνση στην ανάπτυξη, ώστε να αναγγείλει ο κεντρικός τραπεζίτης μια τέτοια στρατηγική.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 1,1% και έκλεισε κάτω από τις 1.300 μονάδες για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου στην Wall Street.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, έχουν προγραμματιστεί λίγες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά αρκετές επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Navistar International ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών β΄τριμήνου στα 74 εκατ. δολάρια.

Η Pep Boys ανακοίνωσε σχεδόν αμετάβλητη κερδοφορία σε σχέση με πέρσι.

Η International Paper προσελκύει επίσης το ενδιαφέρον μετά την κατάθεση επιθετικής προσφοράς εξαγοράς στην Temple-Inland, που εκτινάσσεται 41%.

Η General Motors ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν στον Μάιο.

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις 200 ατόμων στα στούντιό της.

Η Sony ανακοίνωσε την τιμή της νέας κονσόλας video παιχνιδιών, το PlayStation Vita.

Στην Ευρώπη, τα σημαντικά κέρδη στους κλάδους κοινωφελών υπηρεσιών υπερκάλυψαν τις πιέσεις στις μετοχές λιανικού εμπορίου και στήριξαν σε ανάκαμψη τους περισσότερους από τους δείκτες στα μεγάλα χρηματιστήρια, ενώ οι πιέσεις συνεχίστηκαν στις αγορές της «περιφέρειας.»

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,03% υψηλότερα στις 5.865 μονάδες, ο DAX 0,26% στις 7.103 μονάδες, ο CAC ο,22% στις 3.872 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v