Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Jobs και ο "σκληρός δίσκος των ουρανών"

Παρουσία 5.000 φίλων της τεχνολογίας ο Steve Jobs παρουσίασε το iCloud, τη νέα δωρεάν υπηρεσία της Apple, "που μετατρέπει τον υπολογιστή σε μία απλή συσκευή" και μας οδηγεί στη "μετά PC εποχή".

Ο Jobs και ο σκληρός δίσκος των ουρανών
Στην κατάμεστη αίθουσα της WWDC (Παγκόσμια Σύνοδος Προγραμματιστών) ο ίδιος ο κ. Steve Jobs -έχοντας διακόψει την αναρρωτική του άδεια- παρουσίασε τον "σκληρό δίσκο των ουρανών", όπως χαρακτήρισε τη νέα δωρεάν υπηρεσία της Apple, iCloud. Παράλληλα, παρουσίασε το νέο της λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές Mac και το νέο λογισμικό για τα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες της.

"Θα μετακινήσουμε τον ψηφιακό κόμβο, το επίκεντρο της ψηφιακής σας ζωής στα σύννεφα", δήλωσε. Η τεχνολογία iCloud πρακτικά επιτρέπει την αποθήκευση ψηφιακού περιεχομένου -είτε πρόκειται για μουσικά αρχεία, για έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ. είτε για λογισμικά προγράμματα- σε server μέσω του Διαδικτύου. Τέτοιες υπηρεσίες παρουσίασαν πρώτες η Google και η Amazon, αλλά το iCloud φαίνεται πως τελικά δίνει προβάδισμα στην Apple.

Το iCloud, η μετεξέλιξη της υπηρεσίας mobile me, θα αποθηκεύει το ψηφιακό περιεχόμενο ενός χρήστη και θα το συγχρονίζει με τις υπόλοιπες συσκευές. Στόχος είναι να μεταφέρεται ευκολότερα το ψηφιακό περιεχόμενο μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών, δηλαδή του υπολογιστή, του smartphone, του laptop κ.ά.

"Όλα γίνονται αυτόματα και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να μάθετε. Απλώς όλα λειτουργούν", ανέφερε ο κ. Jobs. Έτσι, επί παραδείγματι, θα μεταφέρονται αυτόματα είτε οι αλλαγές στο ημερολόγιο ή στις επαφές είτε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και ένα τραγούδι που πρόσφατα αγόρασε κάποιος χρήστης. Με άλλα λόγια, ο χρήστηςδεν θα συντονίζει ο ίδιος το ψηφιακό περιεχόμενο των συσκευών του.

"Ο προσωπικός υπολογιστής υποβιβάζεται απλώς σε συσκευή", με τελικό στόχο έναν μετα PC κόσμο, όπου "το κάθε τι συμβαίνει αυτόματα" σημείωσε ο κ. Jobs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v