Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν τα αρνητικά πρόσημα στην Wall

Η αρχική προσπάθεια της Wall να αντιδράσει μετά 5 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες αποτυγχάνει και τα αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν. Στο επίκεντρο το συνέδριο της Apple. Τραπεζικές πιέσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η αρχική προσπάθεια της Wall Street να αντιδράσει μετά 5 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες αποτυγχάνει και τα αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν, εν μέσω φόβων επιβράδυνσης της αμερικανικής και διεθνούς ανάκαμψη. Στο επίκεντρο το συνέδριο της Apple.

Η έναρξη του διεθνούς συνεδρίου της Apple και η συνεδρίαση του OPEC, η οποια πιθανόν να καταλήξει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τα μέλη του καρτέλ, περιλαμβάνονται στα σημαντικά γεγονότα που αναμένουν με ενδιαφέρον οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα, πέρα από τα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 12.116 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,65% στις 1.292 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,46% στις 2.720 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 κινείται 5% χαμηλότερα από το υψηλό των 1.363 μονάδων στα τέλη Απριλίου και προς στιγμήν άγγιξε σήμερα τις 1.294 μονάδες, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Τα δυσμενή στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για την αμερικανική απασχόληση, πίεσαν τον S&Ρ στην 5η πτωτική εβδομάδα του, την Παρασκευή.

Πάνω από 2 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από την αξία των διεθνών χρηματιστηρίων, με βάση τον παγκόσμιο δείκτη Bloomberg, μετά την φετινή αιχμή της 1ης Μαΐου, εξαιτίας απογοητευτικών μεγεθών για την παγκόσμια οικονομία.

Πτώση επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγρέγραφαν το πρωί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεγαλύτερες πιέσεις στις τράπεζες, αλλά το μικτό άνοιγμα της Wall περιορίζει τις απώλειες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33% στις 5.874 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,66% στις 7.103 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,69% στις 3.864 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχει προγραμματιστεί στατιστική ανακοίνωση για σήμερα, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Apple, που ανοίγει το συνέδριο προγραμματιστών σήμερα στο Σαν Φραντσίσκο.

Ο τίτλος της Oxigene κερδίζει 5,6% μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα ερευνών για το αντικαρκινικό Zybrestat.

Η μετοχή της Goldman Sachs προσελκύει ενδιαφέρον, καθώς φημολογείται ότι η τράπεζα ετοιμάζει «αντεπίθεση» στην εισαγγελική έρευνα όσον αφορά τον ρόλο της στην στεγαστική κρίση του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v