Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη της ζήτησης για αέριο βλέπει η ΙΕΑ

Εκτίναξη της ζήτησης για φυσικό αέριο σε επίπεδο υψηλότερο αυτής για άνθρακα μετά το 2025 και περίπου στα ίδια επίπεδα με την ζήτηση για πετρέλαιο γύρω στο 2035, προβλέπει σε έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.

Εκτίναξη της ζήτησης για αέριο βλέπει η ΙΕΑ
Εκτίναξη της ζήτησης για φυσικό αέριο σε επίπεδο υψηλότερο αυτής για άνθρακα μετά το 2025 και περίπου στα ίδια επίπεδα με την ζήτηση για πετρέλαιο γύρω στο 2035, προβλέπει σε έκθεσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας, «η ΙΕΑ αναμένει την παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου να ξεπεράσει αυτήν του άνθρακα λίγο μετά το 2025 και να πλησιάσει τη ζήτηση για πετρέλαιο γύρω στο 2035».

Η Υπηρεσία εκτιμά επίσης πως η απότομη άνοδος της ζήτησης για φυσικό αέριο θα τερματίσει τον κορεσμό που παρατηρείται σήμερα μέχρι το 2015, όταν η ζήτηση θα αρχίσει να ξεπερνά την προσφορά.

Η ΙΕΑ εκτιμά πως η έκρηξη στη ζήτηση για φυσικό αέριο θα είναι αποτέλεσμα μιας έντονης αύξησης της παραγωγής με νέες μεθόδους κυρίως στην Κίνα, την Αυστραλία και την Βόρεια Αμερική, αλλά και λόγω της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Όπως επισημαίνει, το «κενό» που θα δημιουργήσει στην παγκόσμια παραγωγή πυρηνικής ενέργειας το ατύχημα της Φουκουσίμα, θα αναπληρωθεί από το φυσικό αέριο.

Η ΙΕΑ εκτιμά πως η Αυστραλία θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως μέχρι το 2020, πλησιάζοντας το Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v