Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό "καμπανάκι" πιέζει την Wall Street

Η απειλή τραπεζικής υποβάθμισης από την Moody's ανατρέπει την αρχική προσπάθεια της Wall να αντιδράσει στις έντονες χθεσινές απώλειες και δημιουργεί μικτά πρόσημα. Συνεχίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές.

Η απειλή τραπεζικής υποβάθμισης ανατρέπει την αρχική προσπάθεια των βασικών δεικτών της Wall Street να αντιδράσουν στις έντονες χθεσινές απώλειες και δημιουργεί μικτά πρόσημα.

Η απουσία νέων δυσάρεστων εκπλήξεων από την απασχόληση και οι όχι πολύ απογοητευτικές ενδείξεις από το λιανεμπόριο στήριξε ήπια θετική αντίδραση στο άνοιγμα της Wall Street, μετά τις έντονες χθεσινές απώλειες.

Αυτή την ώρα ωστόσο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 12.271 μονάδες, ο S&P 0,06% στις 1.314 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 2.777 μονάδες.

Ο οίκος Moody’s έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση τρεις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, τις Bank of America, Citigroup και Wells Fargo.

Οι μετοχές των τριών οίκων αντιδρούν με πτώση στην ανακοίνωση και ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει την χειρότερη εμφάνιση (-3%) μεταξύ των κλαδικών δεικτών του S&P 500.

Η Wall Street υπέστη έντονες απώλειες χθες, με τον Dow να χάνει περίπου 280 μονάδες, μετά από μια σειρά δυσοίωνα στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και την μεταποίηση, αλλά και την νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s. Το yield στα 10ετή Treasurys επίσης υποχώρησε κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν σήμερα στην ελληνική υποβάθμιση και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και εμφανίζουν σημαντικές απώλειες.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,75% στις 5.884 μονάδες, ο DAX 1,03% στις 7.143 μονάδες, ενώ ο CAC 1,19% στις 3.918 μονάδες.

Το στατιστικό μέτωπο είναι πιο καθησυχαστικό σήμερα. Ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6.000, προκαλώντας μια κάποια ανακούφιση στην αμερικανική αγορά εργασίας, που δείχνει να απειλείται με «διπλή βουτιά» το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 422.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα διαμορφωθεί 417.000. Στην προηγηθείσα εβδομάδα, ο αριθμός των νέων ανέργων είχε διαμορφωθεί στις 428.000.

Στο επιχειρηματικό πεδίο επικρατούν οι ανακοινώσεις των πωλήσεων Μαΐου από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

Μέχρι στιγμής, η Costco Wholesale ανακοίνωσε αύξηση 13% έναντι 11,2% που αναμενόταν, ενώ η Limited Brands αύξηση 6% έναντι 7% που αναμενόταν.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της βιομηχανίας Joy Global ενισχύεται 3,6% μετά την αναβάθμιση του ετήσιου outlook, ενώ η Google υποχωρεί μετά την επίθεση χάκερς σε λογαριασμούς Gmail.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v