Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρω-ώθηση στην Wall Street

Η προοπτική ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση αναπτερώνει την επενδυτική ψυχολογία στην Wall, αν και τα δυσμενή εγχώρια στατιστικά συγκρατούν την άνοδο. Κέρδη εμπορευμάτων, δυνατή αντίδραση ευρωαγορών.

Η προοπτική ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση αναπτερώνει την επενδυτική ψυχολογία στην Wall, αλλά τα δυσμενή εγχώρια στατιστικά περιορίζουν τα κέρδη. Κέρδη και στα εμπορεύματα με την πτώση του δολαρίου.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με κέρδη 1% την συνεδρίαση, αλλά μετά την ανακοίνωση σειράς απογοητευτικών στατιστικών στοιχείων, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 12.523 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.339 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 2.811 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε χθες κλειστό για τον εορτασμό της ημέρας των Πεσόντων, ενώ οι βασικοί δείκτες είχαν κλείσει με κέρδη την Παρασκευή αλλά απώλειες στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν με ράλι τιμών στις φήμες από την The Wall Street Journal ότι η Γερμανία θα «ρίξει νερό στο κρασί της» και θα ανοίξει τον δρόμο για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Ο δείκτης FTSE, που επίσης δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας, κερδίζει αυτή την ώρα 0,96% στις 5.996 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 2,02% στις 7.305 μονάδες, ενώ ο CAC καταγράφει άνοδο 1,7% στις 4.010 μονάδες.

Κατακόρυφη άνοδο παρουσιασαν και τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με κέρδη 2% για τον Nikkei στο Τόκιο.

Οι ελληνικές ελπίδες στηρίζουν και το ευρώ 0,5% υψηλότερα έναντι του δολαρίου και η πτώση του δολαρίου ωθεί υψηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο Ιουλίου του πετρελαίου να ενισχύεται πάνω από 1,5 δολάριο στην Νέα Υόρκη.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα στην αμερικανική αγορά ανακοινώθηκε ότι οι τιμές των μονοκατοικιών μειώθηκαν επί 8ο συνεχόμενο μήνα και επιβεβαίωσαν την «διπλή βουτιά» στην αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. 

Επίσης, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην καίρια περιφέρεια του Σικάγο διολίσθησε κάθετα στο 56,5% τον Μάιο έναντι 67,6% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας αποδυνάμωση της ανάκαμψης. 

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Conference Board διολίσθησε αισθητά και διαμορφώθηκε στις 60,8 μονάδες τον Μάιο από 66 τον προηγούμενο μήνα.

Από το μέτωπο των επιχειρήσεων, η Intel βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την έναρξη της έκθεσης Computex, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το «ultrabook».

Η μετοχή της Ashland αντιδρά στην ανακοίνωση της εξαγοράς της International Specialty Products.

Θετικά αντιδρά η Optimer Pharmaceuticals στην έγκριση του σκευάσματος Dificid.

Αποτελέσματα τριμήνου αναμένεται επίσης να ανακοινώσει μεταξύ άλλων η Lions Gate Entertainment.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v