Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή ώθηση στη Wall Street

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολ. τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τίτλους του ενεργειακού κλάδου και τερμάτισε το τριήμερο πτωτικό σερί στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολ. τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τίτλους του ενεργειακού κλάδου και τερμάτισε το τριήμερο πτωτικό σερί στη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά άνοδος σημειώθηκε σήμερα στη Wall παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, κατά 3,6% εξαιτίας κυρίως της χαμηλότερης ζήτησης για αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Mark Luschini, “Οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση καθώς παραμένουν στο προσκήνιο τόσο οι ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης όσο και οι φόβοι για τις εξελίξεις στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.»

Ωστόσο η σημερινή νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα στα 101,23 δολ. ανά βαρέλι ενίσχυσε τη ζήτηση για ενεργειακούς τίτλους με τη μετοχή της Chevron να σημειώνει κέρδη 1,2% και της Exxon Mobil 1,3% αντίστοιχα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου της AIG υποχωρεί 5% (λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης) μετά την αποτίμηση της πώλησης κοινών μετοχών στα 29 δολ. έκαστη. Σημειώνεται ότι η εταιρία πωλεί 100 εκατ. μετοχές, ενώ το υπουργείο Οικονομικών 200 εκατ. μετοχές του ασφαλιστικού ομίλου.

Πτώση 1% και για τη μετοχή της Costco που ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη σημερινή ανοδική αντίδραση στη Wall, ο Μάιος αποδεικνύεται ο χειρότερος μήνας μετά τον περσινό Αύγουστο, για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 3,1% στα 1,33 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,9% στα 24,02 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 12.394,66 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,32% στις 1.320,47 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,55% στις 2.761,38 μονάδες.

Η θετική αντίδραση της Wall Street μετά την τριήμερη πτώση, στήριξε υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι βασικοί δείκτες στις περισσότερες ευρωαγορές άνοιξαν με απώλειες, ισοφάρισαν με το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου και τελικώς έκλεισαν με άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,2% υψηλότερα στις 5.870 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 7.171 μονάδες, ενώ ο CAC 0,31% στις 3.929 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v