Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για την ευρωζώνη πιέζουν Wall Street

Υποχωρούν οι μετοχές στην Wall Street, μετά τις ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος των ανησυχιών για την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Μεγαλύτερη πτώση στις τραπεζικές μετοχές.

Υποχωρούν οι μετοχές στην Wall Street, μετά τις ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος των ανησυχιών για την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ύστερα από την ανακοίνωση της S&P για μείωση του outlook της Ιταλίας, την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch και την ήττα των σοσιαλιστών στην Ισπανία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,29% στις 12.350 μονάδες, ο S&P 1,43% στις 1.314 μονάδες, ο Nasdaq 1,76% στις 2.753 μονάδες.

Την μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώνει ο κλάδος των τραπεζών με τις μετοχές της Bank of America, JP Morgan, Wells Fargo, Goldman Sachs και Citigroup να υποχωρούν πάνω από 1%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων τη μεγαλύτερη μείωση σημειώνει η μετοχή της Sony, η οποία υποχωρεί κατά 4% ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρεία ετήσιων ζημιών 3,19 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα οι μετοχές της Krispy Kreme εκτοξεύθηκαν κατά 22%, μετά από ισχυρές πωλήσεις που οδήγησαν τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ξεπέρασαν στα 4 σεντ.

Η κρίση στην Ε.Ε ώθησε το δολάριο σε υψηλά δύο μηνών έναντι του ευρώ. Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος κατά 1,02% στα 1,4016 δολάρια ανά ευρώ.

Η άνοδος του δολαρίου σπρώχνει προς τα κάτω τις τιμές των εμπορευμάτων. Το πετρέλαιο κινείται 3% χαμηλότερα, στα 96,70 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός διολισθαίνει κατά 2 δολάρια στα 1,512,9 δολάρια η ουγκιά.

Αρνητικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 1,89% στις 5.835 μονάδες, ο DAX 2% στις 7.121 μονάδες, ενώ ο CAC 2,1% στις 3.906 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v