Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall κατόπιν 3ήμερης πτώσης

Θετική αντίδραση μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει η Wall Street, αν και τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα στατιστικά νέα της ημέρας, συνεχίζουν να συνιστούν επιφύλαξη.

Θετική αντίδραση μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει η Wall Street, αν και τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα στατιστικά νέα της ημέρας, συνεχίζουν να συνιστούν επιφύλαξη.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 12.397 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,59% στις 2.762 μονάδες.

Τέσσερις μετοχές ενισχύονται για κάθε τρεις που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου 245 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές συναλλαγές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες στο χαμηλότερο σημείο ενός μηνός και πλέον, καθώς τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Τα σημερινά στατιστικά μεγέθη επιβεβαιώνουν το κλίμα επιφυλακτικότητας, καθώς οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, κατά 3,6% εξαιτίας κυρίως της χαμηλότερης ζήτησης για αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η Wall Street δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα λόγω αργίας. Στην μέχρι στιγμής πορεία του, ο Μάιος αποδεικνύεται ο χειρότερος μήνας μετά τον περσινό Αύγουστο, για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, με άνοδο 4,44% αντιδρά η μετοχή της Tesla Motors στην ανακοίνωση διάθεσης επιπλέον 5,3 εκατομμυρίων μετοχών από το κοινό μετοχικό της κεφάλαιο.

Ο τίτλος της Applied Materials βουλιάζει 5,3% καθώς η επιχείρηση εξοπλισμού ημιαγωγών έκανε πρόβλεψη αισθητά χαμηλότερη από την προηγούμενη, όσον αφορά τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Άλλες εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα είναι η Costco Wholesale και η Hormel Foods.

Η American International Group αντιδρά με πτώση 2,1% μετά την αποτίμηση της πώλησης κοινών μετοχών στα 29 δολ. έκαστη. Η εταιρία πωλεί 100 εκατ. μετοχές, ενώ το υπουργείο Οικονομικών 200 εκατ. μετοχές του ασφαλιστικού ομίλου.

Η θετική αντίδραση της Wall Street μετά την τριήμερη πτώση, στήριξε υψηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι βασικοί δείκτες στις περισσότερες ευρωαγορές άνοιξαν με απώλειες, ισοφάρισαν με το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου και τελικώς έκλεισαν με άνοδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,2% υψηλότερα στις 5.870 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 7.171 μονάδες, ενώ ο CAC 0,31% στις 3.929 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v