Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το επιφυλακτικό κλίμα στην Wall

Ηπια θετική αντίδραση μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει η Wall, αν και τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα στατιστικά νέα της ημέρας, συνεχίζουν να συνιστούν επιφύλαξη.

Ηπια θετική αντίδραση μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει η Wall Street, αν και τόσο τα επιχειρηματικά όσο και τα στατιστικά νέα της ημέρας, συνεχίζουν να συνιστούν επιφύλαξη.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 12.375 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,34% στις 2.755 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες στο χαμηλότερο σημείο ενός μηνός και πλέον, καθώς τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Τα σημερινά στατιστικά μεγέθη επιβεβαιώνουν το κλίμα επιφυλακτικότητας, καθώς οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν περισσότερο απ’όσο αναμενόταν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, κατά 3,6% εξαιτίας κυρίως της χαμηλότερης ζήτησης για αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Οι επενδυτές προτιμούν το περιθώριο εξαιτίας και της αργίας την Δευτέρα στην Wall Street.

Ήδη, με την μέχρι στιγμής πορεία του, ο Μάιος αποδεικνύεται ο χειρότερος μήνας μετά τον περσινό Αύγουστο, για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο τίτλος της Applied Materials βουλιάζει 5,3% καθώς η επιχείρηση εξοπλισμού ημιαγωγών έκανε πρόβλεψη αισθητά χαμηλότερη από την προηγούμενη, όσον αφορά τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Άλλες εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα είναι η Costco Wholesale και η Hormel Foods.

Η American International Group αντιδρά με πτώση 2,1% μετά την αποτίμηση της πώλησης κοινών μετοχών στα 29 δολ. έκαστη. Η εταιρία πωλεί 100 εκατ. μετοχές, ενώ το υπουργείο Οικονομικών 200 εκατ. μετοχές του ασφαλιστικού ομίλου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίζουν τις έντονες αρχικές απώλειες της συνεδρίασης και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,22% στις 5.845 μονάδες, ο DAX 0,32% στις 3.904 μονάδες, ο CAC 0,33% στις 3.904 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v