Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προβληματίζει τη Wall

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street εξαιτίας της απροσδόκητης πτώσης στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο και των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Άνοδος για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street εξαιτίας της απροσδόκητης πτώσης στη μεταποιητική δραστηριότητα και των ανησυχιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Άνοδος για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας τον Μάιο στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

Συγκεκριμένα ο μεταποιητικός δείκτης Richmond Fed υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος στο -6 τον Μάιο από 10 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα όσον αφορά την στεγαστική αγορά, μπορεί σήμερα να ανακοινώθηκε αύξηση 7,3% στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ ωστόσο οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν 23% χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πέρα όμως από τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία, οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους η οποία χθές οδήγησε σε ισχυρές απώλειες ευρωαγορές και Wall, περιορίζει το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ωστόσο η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ενισχύει την ζήτηση ενεργειακών τίτλων στη Wall με την μετοχή της Exxon Mobil να κερδίζει 0,8% και την Chevron 1%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Sony ανακάμπτει σήμερα (+4) μετά τις σημαντικές απώλειες 4% της προηγούμενης μέρας εξαιτίας των κατώτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε.

Στη Wall ο δείκτης Dow υποχωρεί 0,13% στις 12.364 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,11% στις 1.316 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χαμηλότερα 0,37% στις 2.749 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 5.858,41 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 0,41% στις 7.150,66 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,25% στις 3.916,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v