Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Άλλο Ελλάδα, άλλο Ιρλανδία

Ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα οδηγήσει σε αυτόματη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας, δηλώνει η S&Ρ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα η Moody's προειδοποίησε για ντόμινο εξελίξεων

S&P: Άλλο Ελλάδα, άλλο Ιρλανδία
Ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα οδηγήσει σε αυτόματη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιρλανδίας, δηλώνει ο αναλυτής της Standard & Poor's, Trevor Cullivan μιλώντας στο Reuters, απαντώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς στην πρόσφατη έκθεση της Moody’s για τον κίνδυνο ντόμινο.

Ερωτηθείς για το εάν ελληνική αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε αυτόματες υποβαθμίσεις άλλων χωρών, όπως της Ιρλανδίας, ο κ. Cullivan δήλωσε: «Θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση όπως και όταν συμβεί». Παραδέχεται ωστόσο, ότι εάν με την εξέλιξη αυτή, η Ιρλανδία δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές σε λογικές τιμές, τότε θα υπάρχιε ένα θέμα. «Σε όρους αξιολόγησης, επικεντρωνόμαστε στα θεμελιώδη μεγέθη, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες μακροοικονομικές προοπτικές ανάπτυξης» δήλωσε.

Επισημαίνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, με έκθεσή της η Moody’s προειδοποίησε για αλυσιδωτές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή περιφέρεια σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v