Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η G8 στηρίζει την Wall Street

Οι δηλώσεις των ηγετών της Group of Eight ότι η ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας θα αποφέρει μειώσεις χρεών, στηρίζουν υψηλότερα την Wall. Ηπιες διαθέσεις ενόψει αργίας την Δευτέρα. Τραπεζικά κέρδη ευρωαγορών.

Οι δηλώσεις των ηγετών της Group of Eight ότι η ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας θα αποφέρει μειώσεις χρεών, στηρίζουν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Επιφυλακτικοί παραμένουν πάντως οι επενδυτές, εν μέσω πληθώρας οικονομικών ανακοινώσεων και ενόψει της αργίας της αγοράς την Δευτέρα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,54% στις 12.470 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.333 μονάδες, ο Nasdaq 0,57% στις 12.799 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο δείκτης Dow έκλεισε με μικρά κέρδη. Την Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι αγορές στις ΗΠΑ και την Βρετανία, λόγω αργιών.

Από το Ντωβίλ της Γαλλίας, οι ηγέτες της Group of Eight δήλωσαν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη κερδίζει έδαφος, αν και οι εσωτερικές και εξωτερικές ανισότητες παραμένουν πρόβλημα. Δόθηκε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η ανάπτυξη θα βοηθήσει αισθητά στην μείωση των χρεών.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι η προσωπική κατανάλωση του Αμερικανού φορολογούμενου αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο, όσο και το εισόδημα του, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση στην κατανάλωση ήταν μικρότερη από του προηγούμενου μήνα και η χαμηλότερη τριών μηνών.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος βελτιώθηκε αισθητά τον Μάιο, αλλά τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών βούλιαξαν 11% τον Απρίλιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Marvell Technology Group αντιδρά με ράλι 8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου και τις προβλέψεις για το β΄τρίμηνο.

Στις ευρωαγορές, σημαντικά κέρδη απεκόμισε ο τραπεζικός κλάδος μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι οι απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ δεν θα είναι τόσο αυστηρές.

Τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά προς στιγμήν, μετά την απουσία συναίνεσης στην ελληνική σύνοδο πολιτικών αρχηγών, αλλά οι μεγάλες ευρωαγορές ανέκτησαν γρήγορα τα κέρδη τους και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,98% υψηλότερα στις 5.939 μονάδες, ο DAX 0,69% υψηλότερα στις 7.163 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,86% στις 3.951 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v