Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama:Στηρίζει τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και να αποτρέψουν την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης σε ευρύτερο πρόβλημα.

Obama:Στηρίζει τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δήλωσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι υποστηρίζει τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και να αποτρέψουν την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης σε ένα ευρύτερο πρόβλημα της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης, κατά την διάρκεια συναντήσεων στο πλαίσιο της συνόδου της G8.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μεταδίδει το Reuters ο κ. Obama τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσει η Ευρώπη να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πάντως, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι είδους βοήθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, πέραν από τις δηλώσεις υποστήριξής τους.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναφέρουν ότι η αμερικανική έκφραση στήριξης στην ελληνική κρίση αποτελεί πολιτικό μήνυμα, που έχει στόχο να υπογραμμίσει ότι είναι προς το αμερικανικό συμφέρον να επιλυθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους, η πιθανότητα στάσης πληρωμών από μέρους της Ελλάδας, δεν συζητήθηκε στην σύνοδο G8 στο γαλλικό θέρετρο Ντωβίλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v