Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία απογοητεύει την Wall Street

Οι απογοητευτικές στατιστικές ειδήσεις αποτρέπουν την συνέχιση της ανόδου στην Wall, που κινείται σταθεροποιητικά παρακολουθώντας την συνεχιζόμενη "παρέλαση" από νέες εισαγωγές. Μικτά πρόσημα ευρωαγορών.

Τα απογοητευτικά στατιστικά νέα απέτρεψαν την συνέχιση της χθεσινής ανόδου στην Wall Street που κινείται με σταθεροποιητικές διαθέσεις, παρακολουθώντας την συνεχιζόμενη «παρέλαση» από αρχικές δημόσιες εγγραφές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 12.370 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,08% στις 2.764 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με θετική αντίδραση κατόπιν της τριήμερης πτώσης, με κέρδη κυρίως στις μετοχές εταιριών εξοπλισμού και πετρελαίου.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας συνέχισαν να δείχνουν μια επιφυλακτική εικόνα στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με «αργό βηματισμό» στο α΄τρίμηνο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, κατά 1,8%.

Ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσαν τα επιμέρους στοιχεία για τα επιχειρηματικά κέρδη στο α΄τρίμηνο, που συρρικνώθηκαν αναπάντεχα εμφανίζοντας την πρώτη μείωση σε δύο χρόνια. Τα μετά φόρων εταιρικά κέρδη μειώθηκαν κατά 0,9% κατά μέσο όρο, μετά από αύξηση 3,3% στο δ΄τρίμηνο 2010.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε κατά 10.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας στους 424.000.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές στις εξελίξεις στο γαλλικό θέρετρο Ντωβίλ, όπου συναντώνται οι ηγέτες της Group of Eight για να συζητήσουν περί της οικονομίας, της πολιτικής αναταραχής στην Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, τις ρυθμιστικές κινήσεις στο Internet και άλλα διεθνή ζητήματα.

Οσον αφορά στα επιχειρηματικά νέα, η Computer Sciences βουλιάζει 7% καθώς τα αποτελέσματα α΄τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.
 
Η μετοχή της Martha Stewart Living Omnimedia εκτινάσσεται 8% μετά την ανακοίνωση ότι προσέλαβε την Blackstone Group για να μελετήσει πιθανές συνεργασίες.

Με άνοδο 2% αντιδρά η μετοχή της Tiffany στα αποτελέσματα α΄τριμήνου, ενώ η NetApp κερδίζει 4,3%.

Από το -πλούσιο το τελευταίο διάστημα- τοπίο των αρχικών δημόσιων εγγραφών, η Spirit Airlines αποτίμησε το ΙΡΟ των 15,6 εκατομμυρίων μετοχών της στα 12 δολ. ανά μετοχή και η διαπραγμάτευση αρχίζει σήμερα, ενώ η Forest Oil αποτίμησε την μετοχή της θυγατρικής της Lone Pine Resources στα 13 δολάρια για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Εναλλασσόμενα πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,36% στις 5.891 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,5% στις 7.135 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 3.928 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v