Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σερβία: Συνελήφθη ο Ratko Mladic

Ο σερβοβόσνιος στρατηγός Ratko Mladic, ο οποίος καταζητούνταν με την κατηγορία της γενοκτονίας, συνελήφθηκ από την σερβική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic.

Σερβία: Συνελήφθη ο Ratko Mladic
Ο σερβοβόσνιος στρατηγός Ratko Mladic, ο οποίος καταζητούνταν με την κατηγορία της γενοκτονίας, συνελήφθη από την σερβική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic.

"Εκ μέρους της Δημοκρατίας της Σερβίας, μπορώ να ανακοινώσω τη σύλληψη του Ratko Mladic. Η διαδικασία έκδοσής του βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε ο σέρβος πρόεδρος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Διοικητής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων στον πόλεμο της Βοσνίας το 1992-1995, ο Mladic καταδικάστηκε το 1995 με την κατηγορία της γενοκτονίας για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Η εξέλιξη αυτή «ανοίγει» τον δρόμο στην φιλοδοξία της χώρας να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι θα τονώσει αισθητά την επενδυτική εμπιστοσύνη απέναντι στο έθνος. Ήδη, το δηνάριο αντέδρασε με άνοδο 1,3% στην είδηση της σύλληψης, στο Βελιγράδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v