Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις για παραίτηση Balmer από την Microsoft

Ο David Einhorn ένας από hedge fund managers με την μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά, ζητά την παραίτηση του Steve Balmer από το τιμόνι της Microsoft κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο "κολλημένο στο παρελθόν"

Πιέσεις για παραίτηση Balmer από την Microsoft
Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Steve Balmer ζήτησε ο David Einhorn ένας από hedge fund managers με την μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά. Ο κ. Einhorn χαρακτηρίζει τον Balmer «κολλημένο στο παρελθόν» και υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα αλλαγών στην Microsoft. «Η συνεχιζόμενη παρουσία του είναι η μεγαλύτερη απειλή για την μετοχή της Microsoft» αναφέρει ο manager που έγινε ευρέως γνωστός ως τον πρώτο που προειδοποίησε για τα προβλήματα της Lehman Brothers.

Επισημαίνεται ότι η Microsoft κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ήταν η αμερικανική εταιρεία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Έκτοτε έχει υποσκελιστεί από την Apple και την ΙΒΜ και πλέον δεν θεωρείται ως ηγετική δύναμη στον κλάδο της τεχνολογίας καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο του Internet ή στην αγορά των smartphones. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 6% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν η Microsoft ανακοίνωσε deal 8,5 δις. δολ. για την εξαγορά του Skype.

Η Einhorn τονίζει πως η Microsoft πρέπει να εξετάσει αλλαγή στην ευρύτερη στρατηγική της, ειδικότερα ως προς τις διαδικτυακές της δραστηριότητες που δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την κραταιά Google. Οι θυγατρικές της μονάδας αναζήτησης Binh και του δικτύου MSN κατέγραψαν το προηγούμενο τρίμηνο ζημίες ύψους 726 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v