Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan AM: Υποστηρίζει το αναπτυξιακό σενάριο

Εξακολουθεί να υποστηρίζει το αναπτυξιακό σενάριο, προτιμώντας τις μετοχές έναντι των ομολόγων στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά της, αν και με επιφυλάξεις, η JPMorgan Asset Management.

JPMorgan AM: Υποστηρίζει το αναπτυξιακό σενάριο
Εξακολουθεί να υποστηρίζει το αναπτυξιακό σενάριο, προτιμώντας τις μετοχές έναντι των ομολόγων στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά της, αλλά με επιφυλάξεις, η JPMorgan Asset Management, σύμφωνα με την Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων , που συνέταξε η Global Multi-Asset Group, ομάδα διαχείρισης παγκόσμιων χαρτοφυλακίων διαφόρων κατηγοριών επένδυσης.

«Παρά τις κάποιες επιφυλάξεις, εξακολουθούμε να στηρίζουμε το αναπτυξιακό σενάριο προτιμώντας τις μετοχές έναντι των ομολόγων στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά μας, με έμφαση στις αναδυόμενες αγορές και τη Β. Αμερική,» αναφέρεται στην έκθεση. Ο οίκος σημειώνει ότι υπήρξε διαφοροποίηση σε ουδέτερα επίπεδα όσον αφορά τις θέσεις στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Τα κύρια σημεία της έκθεσης Μαΐου 2011 είναι τα εξής:

• Η προοπτική της νομισματικής πολιτικής διαγράφεται λιγότερο σαφής, αν και εκτιμούμε ότι η προσοχή των επενδυτών θα πρέπει να στραφεί κυρίως στην Ασία σε σχέση με τις ΗΠΑ ή ακόμη και την Ευρώπη. Η Fed αναμένεται να ολοκληρώσει τον δεύτερο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE2) διατηρώντας τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ η ΕΚΤ ενδέχεται να προβεί σε περαιτέρω σύσφιξη κατά το 3ο τρίμηνο του έτους.

• Σύμφωνα με τους πρόδρομους δείκτες, η παγκόσμια οικονομία ενδέχεται να πλησιάσει ένα σημείο καμπής μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

• Οι αποτιμήσεις των μετοχών φαίνονται εύλογες, χωρίς να αποτελούν ιδιαίτερη ευκαιρία σε σχέση με τα κέρδη. Η αξία των μετοχών βασίζεται στη σύγκρισή τους με τα διαθέσιμα και τα ομόλογα και μέσα από αυτή τη σύγκριση οι μετοχές αναδεικνύονται ως η προτιμώμενη κατηγορία επένδυσης.

• Παρά τις κάποιες επιφυλάξεις, εξακολουθούμε να στηρίζουμε το αναπτυξιακό σενάριο προτιμώντας τις μετοχές έναντι των ομολόγων στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά μας, με έμφαση στις αναδυόμενες αγορές και τη Β. Αμερική. Διαφοροποιήσαμε σε ουδέτερα επίπεδα τις θέσεις μας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και έχουμε μειωμένη στάθμιση στη Βρετανία και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v