Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένα κέρδη Wall ενόψει τριήμερου

Συγκρατημένη άνοδος επικρατεί στην Wall Street, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς εν μέσω πληθώρας οικονομικών ανακοινώσεων και ενόψει της αργίας της αγοράς την Δευτέρα. Τραπεζικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Συγκρατημένη άνοδος επικρατεί στην Wall Street, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς εν μέσω πληθώρας οικονομικών ανακοινώσεων και ενόψει της αργίας της αγοράς την Δευτέρα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 12.447 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.330 μονάδες, ο Nasdaq 0,27% στις 12.448 μονάδες. 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο δείκτης Dow έκλεισε με μικρά κέρδη.

Την Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι αγορές στις ΗΠΑ και την Βρετανία, λόγω αργιών.

Από το στατιστικό μέτωπο μέχρι στιγμής, ανακοινώθηκε ότι η προσωπική κατανάλωση του Αμερικανού φορολογούμενου αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο, όσο και το εισόδημα του, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση στην κατανάλωση ήταν μικρότερη από του προηγούμενου μήνα και η χαμηλότερη τριών μηνών.

Για την συνέχεια αναμένονται σημαντικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα και την αγορά ακινήτων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Marvell Technology Group αντιδρά με ράλι 8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου και τις προβλέψεις για το β΄τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι οι απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ δεν θα είναι τόσο αυστηρές.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,06% στις 5.943 μονάδες, ο DAX 0,49% στις 7.149 μονάδες, ενώ ο CAC 1,18% στις 3.963 μονάδες.

Από το Ντωβίλ της Γαλλίας, οι ηγέτες της Group of Eight δήλωσαν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη κερδίζει έδαφος, αλλά οι εσωτερικές και εξωτερικές ανισότητες παραμένουν πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v