Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

Η απροσδόκητη άνοδος του δείκτη καταναλωτικού κλίματος τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Εβδομαδιαία πτώση 0,6% για Dow, 0,2% για S&P και Nasdaq. Κέρδη στις ευρωαγορές. Αργία τη Δευτέρα στη Wall.

Η απροσδόκητη άνοδος του δείκτη καταναλωτικού κλίματος τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Εβδομαδιαία πτώση 0,6% για Dow, 0,2% για S&P και Nasdaq. Κέρδη στις ευρωαγορές. Αργία τη Δευτέρα στη Wall.

Αναλυτικά η αισθητή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο 72,4 έναντι μόλις 60,8 τον προηγούμενο μήνα, οδήγησε σε άνοδο τους δείκτες της Wall.

Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης των Αμερικανών καθώς αυξήθηκαν όσο και τα εισοδήματα, κατά 4%.

Παράλληλα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στήριξαν και τα συμπεράσματα των G8. Συγκεκριμένα στο πέρας της συνεδρίασης στελέχη των κυβερνήσεων των 8 ισχυρότερων κρατών υποστήριξαν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κερδίζει έδαφος, γεγονός που βοηθά στη μείωση των κρατικών χρεών.

Στον αντίποδα, τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών τον Απρίλιο υποχώρησαν 11,6% έναντι αύξησης 5,1% τον προηγούμενο μήνα και πτώσης μόλις 1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota, Honda και Nissan ανέφεραν σημαντική κάμψη στις πωλήσεις και στην παραγωγή τον Απρίλιο εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στην Ιαπωνία.

Άνοδος 6% για την μετοχή της Marvel Technology Group μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου και την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το β’ τρίμηνο.

Κέρδη και για τον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 1,2% και τη Bank of America 2%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 100,52 δολ. ανά βαρέλι και αντίστοιχα ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.536 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής παραμένει αμετάβλητο στα 1,34 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 0,4% στα 24,10 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 12.441,58 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,41% στις 1.331,10 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,50% στις 2.796,86 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, σημαντικά κέρδη απεκόμισε ο τραπεζικός κλάδος μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι οι απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ δεν θα είναι τόσο αυστηρές.

Τα κέρδη περιορίστηκαν αισθητά προς στιγμήν, μετά την απουσία συναίνεσης στην ελληνική σύνοδο πολιτικών αρχηγών, αλλά οι μεγάλες ευρωαγορές ανέκτησαν γρήγορα τα κέρδη τους και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,98% υψηλότερα στις 5.939 μονάδες, ο DAX 0,69% υψηλότερα στις 7.163 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,86% στις 3.951 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v