Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΤΑ: Αυξήθηκε 16,5% η αεροπορική κίνηση Απριλίου

H IATA ανακοίνωσε ότι η κίνηση στις προγραμματισμένες διεθνείς επιβατικές πτήσεις αυξήθηκε 16,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τα προ της κρίσης επίπεδα.

ΙΑΤΑ: Αυξήθηκε 16,5% η αεροπορική κίνηση Απριλίου
H International Air Transport Association ανακοίνωσε ότι η κίνηση στις προγραμματισμένες διεθνείς επιβατικές πτήσεις αυξήθηκε 16,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τα προ της κρίσης επίπεδα.

Η ένωση διεθνών αερομεταφορέων ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε για τους «αντίθετους δυνατούς ανέμους» που απειλούν τον κλάδο, εξαιτίας της ευμετάβλητης ζήτησης στον απόηχο της διεθνούς κρίσης και του αυξημένου κόστους καυσίμων.

Η διεθνής εμπορευματική κίνηση επίσης αυξήθηκε τον Απρίλιο, εμφανίζοντας ανάπτυξη 5,4% από πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ. Στο ίδιο διάστημα, η αεροπορική μεταγωγική δυνατότητα επιβατών βελτιώθηκε 16,8% σε σχέση με πέρσι, ενώ εμπορευμάτων αυξήθηκε 12,3%.

Η δραστηριότητα στις εγχώριες πτήσεις Απριλίου βελτιώθηκε κατά 4,7% και η μεταγωγική δυνατότητα αναπτύχθηκε 3,1%.

Η ΙΑΤΑ σημειώνει ότι τα μεγέθη του Απριλίου ευνοούνται από την σύγκριση με τον Απρίλιο 2010, κατά τον οποίο πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια παρέμειναν κλειστά λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, αλλά πάντως η διεθνής αγορά αεροπορικών ταξιδιών τον Απρίλιο ανήλθε σε επίπεδο υψηλότερο κατά 7% σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα στις αρχές 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v