Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BIS: 22,7 δισ.δολ. ελληνικού χρέους στην Γερμανία

Οι γερμανικοί πιστωτές ήταν οι μεγαλύτεροι ξένοι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τοποθετήσεις 22,7 δισ. δολ. πέρσι, ποσό που τους καθιστά πιθανούς εταίρους σε τυχόν συνομιλίες για «διανομή» του βάρους των χρεών.

BIS: 22,7 δισ.δολ. ελληνικού χρέους στην Γερμανία
Οι γερμανικοί πιστωτές είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ξένης κατοχής ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τοποθετήσεις 22,7 δισ. δολ. πέρσι, ποσό που τους καθιστά πιθανούς εταίρους σε τυχόν συνομιλίες για «διανομή» του βάρους των χρεών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements).

Οι γαλλικές τράπεζες που πρωταγωνιστούσαν την ομάδα των πιστωτών της Ελλάδας, με συνολικές απαιτήσεις ύψους 56,7 δισ. δολάρια, υπολείπονταν των γερμανικών όσον αφορά το κρατικό χρέος, με 15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση Ιουνίου της BIS.

Το συνολικό ποσό για τις γαλλικές τράπεζες είναι διογκωμένο εξαιτίας των 39,9 δισ. δολ. σε δανεισμό επιχειρήσεων και καταναλωτών, κυρίως εξαιτίας των ανοιγμάτων της Εμπορικής Τράπεζας, θυγατρικής της Credit Agricole.

Στην λήξη του 2010, τα ελληνικά ομόλογα που υπηρχαν σε τράπεζες οι οποίες αναφέρονται στην BIS, ήταν 54,2 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 96% ανήκαν σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Η Γερμανία και η Γαλλία, που κατέχουν το 69%, ίσως κληθούν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες εάν η Ε.Ε. προωθήσει το σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v