Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γερμανική φάρμα οι έρευνες για το E.Coli

Σε αγρόκτημα παραγωγής φυτρών φασολιού στρέφονται τώρα οι έρευνες των γερμανικών αρχών για το βακτήριο Ε.Coli. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το γερμανικό σύστημα υγείας, με χιλιάδες κρούσματα και 22 νεκρούς.

Σε γερμανική φάρμα οι έρευνες για το E.Coli
Στα τυφλά εξακολουθούν να κινούνται οι γερμανικές αρχές ως προς το θανατηφόρο βακτήριο Ε.Coli, ενώ τα νοσοκομεία της χώρας κινούνται στα όριά τους. Οι έρευνες τώρα στρέφονται σε ένα αγρόκτημα παραγωγής φυτρών φασολιού. Μέχρι χθες 1.428 άτομα είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο που προκαλεί το βακτήριο.

Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο ενδείξεις για το εάν ευθύνεται το συγκεκριμένο αγρόκτημα παραγωγής φυτρών στην πόλη Ούλτσεν της Κάτω Σαξονίας. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οδηγείται το γερμανικό σύστημα υγείας καθώς οι νοσηλευόμενοι για τον ιό E.Coli έχουν κατακλύσει πολλά γερμανικά νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας, κ. Ντάνιελ Μπαρ, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Βορρά είναι οριακή και βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Από την πλειονότητα των κρουσμάτων, το 70% είναι γυναίκες και το 89% άνω των 20 ετών. Οι Αρχές, παράλληλα, χθες κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα.

Επισημαίνεται πως αρχικά οι γερμανικές αρχές είχαν επιρρίψει ευθύνες σε ισπανικά αγγουράκια. Αργότερα, σε ένα εστιατόριο της πόλης Λούμπεκ, όπου πριν από δύο εβδομάδες γευμάτισαν τρεις ομάδες τουριστών και έπειτα από λίγο μεταφέρθηκαν όλοι σε νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα.

Ενώ η έρευνα εστιάζει πλέον στις φύτρες φασολιών, η κυβέρνηση του Βερολίνου διαμηνύει πως δεν θα καταβάλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς αγγουριών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. "Η έκταση της κατάστασης είναι πολύ πιο σοβαρή από τις απώλειες κάποιων παραγωγών. Δεν μπορεί να φανταστώ ότι θα δοθούν αποζημιώσεις, διότι η καταστροφή είναι στη Γερμανία. Έπρεπε να προειδοποιήσουμε τους πολίτες μας. Τη στιγμή της προειδοποίησης είχαμε εντοπίσει το βακτήριο σε ισπανικά αγγούρια. Όταν έχεις μία τέτοια πληροφορία πρέπει να ενημερώσεις το κοινό". Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στη Γαλλία, κ. Ράινχαρτ Σέφερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v