Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες απώλειες για τη Wall Street

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι δείκτες της Wall Street, λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Στο επίκεντρο το συνέδριο της Apple. Μικτά πρόσημα για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας πίεσαν χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall. Στο επίκεντρο το συνέδριο της Apple. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα οι επενδυτές και σήμερα προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις (περιορισμένου εύρους για Dow) καθώς παραμένουν διστακτικοί όσον αφορά τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, ιδιαίτερα μετά την απροσδόκητη άνοδο του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Harris Private Bank, Jack Ablin, «Σήμερα οι επενδυτές κινήθηκαν βάσει ψυχολογίας, εξαιτίας της απουσίας μακροοικονομικών ανακοινώσεων και δυστυχώς οι περισσότεροι βλέπουν δυσοίωνο το μέλλον».

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Standard & Poor’s 500 κινήθηκε 5% χαμηλότερα από το υψηλό των 1.363 μονάδων στα τέλη Απριλίου ενώ έκλεισε στις 1.286 μονάδες, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Επιπλέον, πάνω από 2 τρισ. δολάρια έχουν εξανεμιστεί από την αξία των διεθνών χρηματιστηρίων, με βάση τον παγκόσμιο δείκτη Bloomberg, μετά την φετινή αιχμή της 1ης Μαΐου, εξαιτίας απογοητευτικών μεγεθών για την παγκόσμια οικονομία.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 100 δολ. και συγκεκριμένα στα 98,63 δολ. ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 1,6%.

Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.544 δολ./oz.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Goldman Sachs προσέλκυσε σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, μετά από φήμες ότι η τράπεζα ετοιμάζει «αντεπίθεση» στην εισαγγελική έρευνα όσον αφορά τον ρόλο της στην στεγαστική κρίση του 2007.

Επιπλέον, η παρουσία του Steve Job στο συνέδριο της Apple, τόνωσε αρχικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για την μετοχή. Ωστόσο ο τίτλος της Apple έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, συνέπεια των ευρύτερων πιέσεων στη χρηματιστηριακή αγορά.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 5,3% στα 1,43 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,6% στα 25,60 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 12.090,96 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,08% στις 1.286,17 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,11% στις 2.702,56 μονάδες.

Με απώλειες επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεγαλύτερες πιέσεις στις τράπεζες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 5.863 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,25% στις 7.085 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,64% στις 3.863 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v