Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: "Αναπόφευκτη μια νέα κρίση"

"Αναπόφευκτη" χαρακτήρισε μια επόμενη χρηματοοικονομική κρίση ο Mark Mobius, μιλώντας στο CNBC, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή η κρίση "δεν θα είναι μεγάλη καταστροφή".

Mobius: Αναπόφευκτη μια νέα κρίση
«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μια επόμενη χρηματοοικονομική κρίση ο επικεφαλής της Templeton Emerging Market Group, Mark Mobius, μιλώντας στο CNBC, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή η κρίση «δεν θα είναι μεγάλη καταστροφή. Μάλιστα, θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για να αγοράσουμε και πάλι φθηνές μετοχές».

Σύμφωνα με τον κ. Mobius, τα χρηματοοικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση subprime «δεν έχουν λυθεί στην πραγματικότητα. Οι τράπεζες που ήταν πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν έχουν γίνει μεγαλύτερες. Οι ισολογισμοί των τραπεζών ανά τον κόσμο δεν είναι και τόσο υγιείς. Έτσι, έχουμε μια κατάσταση που, αν δεν διορθωθεί, θα φέρει μια νέα κρίση».

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν γνωρίζει πότε θα συντελεστεί αυτή η νέα κρίση, ωστόσο επισήμανε πως στο χαρτοφυλάκιό του συμπεριλαμβάνει μετοχές εταιρειών που θεωρεί «ότι μπορούν να επιβιώσουν από μια τέτοια κρίση, συμπεριλαμβανομένων μετοχών καταναλωτικών προϊόντων και εμπορευμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v