Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στη Wall Street

Στην έβδομη συνεδρίαση τερμάτισε το πτωτικό σερί στη Wall Street με τον τραπεζικό κλάδο να ανακάμπτει μετά από απώλειες έως και 12% τον τελευταίο μήνα. Συρρίκνωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Στην έβδομη συνεδρίαση τερμάτισε το πτωτικό σερί στη Wall Street με τον τραπεζικό κλάδο να ανακάμπτει μετά από απώλειες έως και 12% τον τελευταίο μήνα. Συρρίκνωση στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Επέστρεψε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου συρρικνώθηκε αισθητά στα 43,68 δισ. δολάρια έναντι 48,2 δισ. τον προηγούμενο μήνα και 48,8 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η απροσδόκητη μείωση του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται στη μείωση των εισαγωγών από την Ιαπωνία, συνέπεια του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την χώρα.

Στον αντίποδα, η αγορά εργασίας συνεχίζει να προβληματίζει κυβέρνηση και επενδυτές μετά την νέα αύξηση (μεγαλύτερη της αναμενόμενης) στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν στις 427.000 έναντι 419.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές των JP Morgan, Citigroup και Bank of America να σημειώνουν άνοδο άνω του 1,5% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 101,93 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.546 δολ./οz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 3,8% στα 1,37 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 0,15% στα 26,10 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 12.124,36 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,74% στις 1.289,02 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,35% στις 2.684,87 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούσε σταθεροποιητική εικόνα μέχρι το μεσημέρι, καθώς οι επενδυτές αφομοίωναν τις αποφάσεις της Bank of England και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να κρατήσουν αμετάβλητη πιστωτική πολιτική.

Από την πλευρά της ΕΚΤ πάντως, ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Jean-Claude Trichet άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο. Κατά τους αναλυτές η πρόθεση του κ. Trichet να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, υποδεικνύει ότι δεν "φοβάται" ιδιαίτερα ούτε τον πληθωρισμό, αλλά ούτε και την ελληνική κρίση.

Μετά και την θετική αντίδραση της Wall, οι ευρωαγορές επέτειναν τα κέρδη και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,82% υψηλότερα στις 5.856 μονάδες, ο DAX 1,41% στις 7.160 μονάδες, ενώ ο CAC 1,06% στις 3.879 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v