Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trichet: "Πάει" για αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο

Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, Jean-Claude Trichet, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Trichet: Πάει για αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο
Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, κ. Jean-Claude Trichet, άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, το επιτόκιο του ευρώ στο 1,25%. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών, διατηρώντας αμετάβλητη πιστωτική πολιτική.

Η ΕΚΤ τον Απρίλιο αύξησε το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, από το αρνητικό ρεκόρ του 1%, στην προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού.

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε ο κ. Trichet στην έναρξη της ομιλίας του έδωσε στους αναλυτές το «σήμα» ότι τον Ιούλιο θα ακολουθήσει νέα αύξηση των επιτοκίων, χρησιμοποιώντας τη φράση-κλειδί «αυστηρή επαγρύπνηση». Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι χρειάζεται «αυστηρή επαγρύπνηση» στον πληθωρισμό.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στις ερωταπαντήσεις με τους δημοσιογράφους, από τις οποίες πιθανότατα θα προκύψουν και κάποιες απαντήσεις όσον αφορά στη στάση της ΕΚΤ έναντι της ελληνικής κρίσης.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v