Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν απόντες οι αγοραστές στην Wall

Επέστρεψαν τα αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την πρώτη κερδοφόρο συνεδρίαση της Wall χθες, καθώς τα δεδομένα από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες επιβεβαιώνουν φόβους επιβράδυνσης.

Επέστρεψαν τα αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την πρώτη κερδοφόρο συνεδρίαση της Wall Street χθες, καθώς οι κινήσεις από τον αναπτυσσόμενο κόσμο, με την μικρότερη της αναμενόμενης διεύρυνση του κινεζικού εμπορικού πλεονάσματος και την νέα αύξηση των επιτοκίων στην Νότιο Κορέα, επιτείνουν τους φόβους για μέτρα που θα επιφέρουν επιβράδυνση στην διεθνή οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 12.077 μονάδες, ο S&P 0,48% στις 1.283 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 12.074 μονάδες.

Ο δείκτης των blue-chips, Dow, ενισχύθηκε χθες 0,6%, διακόπτοντας την πτωτική πορεία έξι συνεδριάσεων και καταθέτοντας την πρώτη άνοδο αυτού του μήνα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το πρόσφατο χρηματιστηριακό «ξεπούλημα» θα ωθήσει σύντομα τις αγορές ΗΠΑ και Ευρώπης σε «υπερ-πουλημένα» επίπεδα και η πτώση θα περιοριστεί επέκεινα, καθώς οι αγοραστές θα αναζητούν ευκαιρίες.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διευρύνθηκε τον Μάιο λιγότερο απ'όσο αναμενόταν στα 13,1 δισ. δολ., με τις εισαγωγές να αυξάνονται ταχύτερα απ’όσο περίμεναν οι οικονομολόγοι. Στην Νότιο Κορέα, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων στο 3,25%.

Με μικτά πρόσημα και περιορισμένες κλίμακες διακύμανσης κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,24% στις 5.842 μονάδες, ο DAX ενισχύεται ελαφρότατα στις 7.161 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,6% στις 3.855 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, πιέσεις υφίσταται η μετοχή της National Semiconductor, μετά την ανακοίνωση μείωση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v