Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση Wall στον απόηχο Ασίας,Ευρώπης

Τα υποτονικά νούμερα από το εγχώριο λιανεμπόριο δεν αποτρέπουν τους αγοραστές στην Wall, που διατηρεί τις δυναμικά θετικές τάσεις Ασίας και Ευρώπης, μετά τα ευνοϊκά οικονομικά μεγέθη από την Κίνα.

Τα υποτονικά μεγέθη από το λιανεμπόριο δεν αποτρέπουν τους «ταύρους» στην Wall Street, που στηρίζουν τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε δεύτερη συνεδρίαση θετικής αντίδρασης, μετά από έξι εβδομάδες πτώσης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 12.045 μονάδες, ο S&P 0,97% στις 1.285 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,01% στις 2.666 μονάδες.

Οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τον Dow να τερματίζει 0,04% υψηλότερα.

Οι λιανικές πωλήσεις στο αμερικανικό εμπόριο μειώθηκαν 0,2% τον Μάιο στα 387,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για την πρώτη μείωση, μετά από 10 μήνες ανόδου, η οποία πάντως ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, αφού οι αναλυτές περίμεναν μείωση 0,5% με 0,7%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% τον Μάιο, που είναι ο βραδύτερος ρυθμός 10 μηνών, λόγω της μείωσης του κόστους τροφίμων και την συγκράτηση της ανόδου των τιμών ενέργειας.

Τα οικονομικά μεγέθη από την Κίνα, που έδειξαν εύρωστη ανάπτυξη στον βιομηχανικό κλάδο του ασιατικού «δράκου», στήριξαν σε ανάκαμψη τα περισσότερα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη.

Ο σύνθετος δείκτης στην Σαγκάη έκλεισε με άνοδο 1,1%.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,69% στις 5.813 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,85% στις 7.216 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,39% υψηλότερα στις 3.860 μονάδες.

Η είδηση του δικαστικού συμβιβασμού σχετικά με πνευματικά δικαιώματα ανάμεσα στην Nokia και την ανταγωνιστική Apple, προκαλεί κέρδη 1,9% και 0,78% αντιστοίχως στις μετοχές.
Θετικά αντιδρά και η Hewlett-Packard στις διοικητικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Avis Budget Group δέχτηκε να εξαγοράσει την Avis Europe έναντι περίπου 1 δισ. δολ. σε μια κίνηση που επανενώνει τις δύο επιχειρήσεις ενοικιάσεων οχημάτων.

Κατά τα λοιπά η General Mills επαναβεβαίωσε τους στόχους κερδών, ενώ αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνει η Best Buy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v