Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση χάκερς και στην αμερικανική Γερουσία

Η ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας δέχτηκε επίθεση από χάκερς το σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των πρόσφατων πολλαπλών παραβιάσεων των συστημάτων ασφάλειας μεγάλων θεσμών και μεγάλων πολυεθνικών.

Επίθεση χάκερς και στην αμερικανική Γερουσία
Η ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας δέχτηκε επίθεση από χάκερς το σαββατοκύριακο, υποχρεώνοντας το σώμα να αναμορφώσει όλα τα websites του, σε ένα ακόμη κρούσμα παραβίασης της ασφάλειας εθνικού οργανισμού των ΗΠΑ, που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Η ομάδα χάκερς Lulz Security έσπασε την πρόσβαση
σε δημόσια τμήματα της ιστοσελιδας της Γερουσίας, αλλά πάντως δεν «πέρασε» το επόμενο firewall που οδηγούσε σε πιο ευαίσθητες ακόμη πληροφορίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σώματος.

Η Lulz Security, που έχει παραβιάσει μεταξύ άλλων και τις ιστοσελίδες της Sony και του Public Broadcasting System, ανέβασε online κατάλογο φακέλων που έχει κλαπεί από το δίκτυο της Γερουσίας, αλλά πάντως δεν περιέχει απόρρητα δεδομένα.

«Δεν μας αρέσει πολύ η αμερικανική κυβέρνηση,» αναφέρει η ομάδα Lulz Security στην δημοσίευσή της, όπου προειδοποιεί ότι η τωρινή δημοσίευση είναι η αρχή και γίνεται για «παραδειγματισμό» αλλά θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πολύ χειρότερες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί επιθέσεις χάκερς αρκετά δίκτυα μεγάλων θεσμών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και η Lockheed Martin, η Citigroup, η ίδια η Google και η Michaels Stores.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v