Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Glencore: Εκτίναξη καθαρών κερδών κατά 47%

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 47% ανακοίνωσε για το α΄τρίμηνο η Glencore International, ο κολοσσός στον κλάδο του trading εμπορευμάτων, καθώς ευνοήθηκε από την αστάθεια που καταγράφηκε στην συγκεκριμένη αγορά.

Glencore: Εκτίναξη καθαρών κερδών κατά 47%
Αύξηση καθαρών κερδών κατά 47% ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Glencore International, ο κολοσσός στον κλάδο του trading εμπορευμάτων, καθώς ευνοήθηκε από την αστάθεια που καταγράφηκε στην συγκεκριμένη αγορά.

Η ανακοίνωση της εταιρίας κάνει λόγο για ιδιαίτερα καλή πορεία στο trading πετρελαίου και δημητριακών . «Παρά την πρόσφατη αστάθεια στις τιμές, εκτιμούμε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία σε πολλούς κλάδους της αγοράς εμπορευμάτων είναι ενθαρρυντικά και πως η οικονομική δραστηριότητα, αλλά και η ζήτηση για εμπορεύματα παραμένουν υγιείς» αναφέρει η ανακοίνωση της Glnecore.

Τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 47% στα 1,3 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 39%. Το τμήμα ενέργειας – που περιλαμβάνει τον άνθρακα – ανακοίνωσε αύξηση κατά 140% στα κέρδη προ φόρων και τόκων σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v