Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίρροπες δυνάμεις στη Wall

Μικτές τάσεις και οριακές μεταβολές στη Wall, με τα deals να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P. Νέα πτώση του πετρελαίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall με τα deals να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, μετά και την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P. Νέα πτώση του πετρελαίου. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν πριν τη συνεδρίαση δημιούργησαν θετικό κλίμα στην αγορά, το οποίο όμως «χάλασε» στη συνέχεια η υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P, καθώς επανέφερε τις ανησυχίες για την ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας και της ευρωζώνης ειδικότερα, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τα deals το VF Group ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Timberland προς 43 δολ. ανά μετοχή ή 2 δισ. δολάρια. Οι μετοχές των δύο εταιριών σημείωσαν ισχυρά κέρδη με τον τίτλο της Timberland να ενισχύεται κατά περίπου 40% και της VF 10%.

Άνοδος της τάξεως του 3% για το Wendy΄s/Arby΄s Group που πουλά μέρος του ομίλου στο private equity "Roark Capital Group".

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι μετοχές της Citigroup, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που τόνισε ότι η τράπεζα δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές για την επίθεση που δέχθηκε από hackers.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν νέα πτώση της τάξεως του 2%, στα επίπεδα των 97 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε σταθεροποιητικά, πέριξ των 1.516 δολαρίων ανά ουγκιά.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,96%, στα 1,31 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της κατέγραφε άνοδο 0,63%, στα 24,69 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.953 μονάδες με οριακά κέρδη 0,01%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.640 μονάδες, με απώλειες 0,15%. Στις 1.272 μονάδες ο S&P, με κέρδη 0,07%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,13%, στις 5.773 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,07%, στις 3.807 μονάδες. Άνοδος 0,22% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 7.085 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v