Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι χρεοκοπίας σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία - FT

Ο φόβος για χρεοκοπία δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των FT, την ίδια ανησυχία εκφράζουν για την οικονομία τους οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, ενώ το 54% των Αμερικανών βλέπει χρεοκοπία εντός 10ετίας.

Φόβοι χρεοκοπίας σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία - FT
Ο φόβος για χρεοκοπία δεν απασχολεί τελικά μόνο τους Έλληνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των "Financial Times - Harris", την ίδια ανησυχία εκφράζουν για την οικονομία των χωρών τους οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Γερμανοί.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 6.689 ενήλικες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά:

Το 54% των Αμερικανών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της χώρας μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι Γάλλοι είναι εξίσου απαισιόδοξοι: το 52% θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τη Γαλλία. Αντιστοίχως, το ίδιο συμπέρασμα εκφράζει για τη Γηραιά Αλβιώνα το 42% των Βρετανών.

Στη Γερμανία, το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί επίσης πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης εντός δεκαετίας, ενώ στην Ιταλία σενάριο αντίστοιχο αναμένει το 40% των ερωτηθέντων.

Τα πορίσματα της φετινής δημοσκόπησης είναι σαφώς δυσμενέστερα από όσα είχαν καταγραφεί πριν από περίπου έναν χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι φέτος το 10% των Αμερικανών θεωρεί πολύ απίθανη τη χρεοκοπία των ΗΠΑ εντός 10ετίας, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 15%.

Τι λένε οι Ευρωπαίοι για το νέο πακέτο της Ελλάδας

Αναφορικά με την Ελλάδα, η ισχυρή πλειονότητα των ερωτηθέντων στη Γερμανία, στην Ισπανία και στη Βρετανία αντιτίθενται στην παροχή νέου πακέτου στήριξης προς αυτήν. Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί βλέπουν πιο θετικά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και πάλι μόλις το 37% των Γάλλων και το 35% των Ιταλών τάσσονται υπέρ του νέου πακέτου για τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v