Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία πιέζει τον Dow κάτω από τις 12000

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τα νέα δυσμενή εγχώρια οικονομικά στοιχεία, πιέζουν την Wall χαμηλότερα και ξαναρίχνουν τον Dow Jones κάτω από τις 12.000 μονάδες. Εντονες τραπεζικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τα δυσμενή εγχώρια οικονομικά στοιχεία, που έδειξαν βύθιση στον κλάδο μεταποίησης και νέα άνοδο στον δείκτη τιμών καταναλωτή, πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones Industrial Average να χάνει και πάλι το ψυχολογικό επίπεδο των 12.000 μονάδων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,86% στις 11.973 μονάδες, ο S&P 0,85% στις 1.277 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,96% στις 2.653 μονάδες.

Οι δραματικές εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρεών στην ελληνική οικονομία και η προειδοποίηση του οίκου Moody's για τις αξιολογήσεις των τριών μεγάλων γαλλικών τραπεζών Credit Agricole, BNP Paribas, Societe Generale εξαιτίας του ανοίγματός τους στα ελληνικά ομόλογα, ασκούν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,67% στις 5.764 μονάδες, ο DAX 1,52% στις 7.095 μονάδες, ενώ ο CAC 1,65% στις 3.801 μονάδες.

Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης βουλιάζει 2,6% ενώ τα ιβηρικά χρηματιστήρια εμφανίζουν απώλειες της τάξη του 1,7%.

Η Wall Street αντέδρασε χθες θετικά στα σχετικά καλά μεγέθη από τον κλάδο λιανικών πωλήσεων, με τον δείκτη blue-chip να ενισχύεται 1% με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τα τέλη Μαΐου.

Το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε όμως δυσάρεστες εκπλήξεις σήμερα, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Μάιο, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, κατά 3,6% στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοινώθηκαν παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης Empire βούλιαξε υπό το μηδέν τον Ιούνιο, και διαμορφώθηκε στο -7,8.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Pandora Media, εταιρίας ιντερνετικού ραδιοφώνου, εισήχθηκε σήμερα στο New York Stock Exchange. Η μετοχή της εταιρίας εκτινάσσεται πάνω από 40% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στα 22,41 δολάρια, από τα 16 δολ. που ήταν η τιμή εισαγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v