Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες σε Wall και Ευρώπη λόγω Ελλάδας

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία σβήνουν τα χθεσινά κέρδη στην Wall και επαναφέρουν τον Dow κάτω από τις 12.000 μονάδες. Μεγάλες τραπεζικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία σβήνουν τα περισσότερα από τα χθεσινά κέρδη στην Wall Street και επαναφέρουν τον Dow κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 12.000 μονάδων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,22% στις 11.929 μονάδες, ο S&P 1,32% στις 1.271 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,24% στις 2.645 μονάδες.

Οι δραματικές εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρεών στην ελληνική οικονομία και η προειδοποίηση του οίκου Moody's για τις αξιολογήσεις των τριών μεγάλων γαλλικών τραπεζών Credit Agricole, BNP Paribas, Societe Generale εξαιτίας του ανοίγματός τους στα ελληνικά ομόλογα, άσκησαν έντονες πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,95% στις 5.748 μονάδες, ο DAX 1,25% στις 7.115 μονάδες, ενώ ο CAC 1,49% στις 3.807 μονάδες.

Η Wall Street αντέδρασε χθες θετικά στα σχετικά καλά μεγέθη από τον κλάδο λιανικών πωλήσεων, με τον δείκτη των blue-chips να ενισχύεται 1% με τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τα τέλη Μαΐου.

Το στατιστικό μέτωπο επεφύλασσε όμως δυσάρεστες εκπλήξεις σήμερα, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Μάιο, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, κατά 3,6% στο 12μηνο.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοινώθηκαν παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης Empire βούλιαξε υπό το μηδέν τον Ιούνιο, και διαμορφώθηκε στο -7,8.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Pandora Media, εταιρίας ιντερνετικού ραδιοφώνου, εισήχθηκε σήμερα στο New York Stock Exchange. Η μετοχή της εταιρίας εκτινάχθηκε πάνω από 40% στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στα 22,41 δολάρια, από τα 16 δολ. που ήταν η τιμή εισαγωγής. Κινείται αυτή την ώρα με κέρδη άνω του 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v