Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία δίνει "ανάσα" στην Wall Street

Τα ευνοϊκά μεγέθη από την απασχόληση και τα ακίνητα στηρίζουν την Wall σε θετική αντίδραση, αν και η κρίση χρεών στην ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την επιδείνωση στην μεταποίηση, περιορίζουν την άνοδο.

Τα ανέλπιστα ευνοϊκά μεγέθη από την αγορά εργασίας και την αγορά ακινήτων στηρίζουν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε θετική αντίδραση, αν και η κρίση χρεών στην ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την επιδείνωση σε δείκτη βιομηχανικής δραστηριότητας, περιορίζουν την άνοδο.

Μετά από μικτό, επιφυλακτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 11.965 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,44% στις 1.271 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,24% στις 2.638 μονάδες.

Ο δείκτης Dow των αμερικανικών blue-chips έκλεισε με πτώση 1,5% χθες, που ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες από την 1η Ιουνίου.

Η εικόνα που σκιαγραφούν τα σημερινά στατιστικά δεδομένα για την αμερικανική οικονομία ήταν αρχικώς ευνοϊκή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αρκετά, κατά 16.000, την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Μάιο αυξήθηκαν 3,5%, και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν 8,7%..

Όμως, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed διολίσθησε από το συν 3,9 στο μείον 7,7 τον Ιούνιο.

Οι ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρεών παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και προκάλεσαν νέες πιέσεις στο ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το ευρώ διολίσθησε κάτω από τα 1,20 ελβετικά φράγκα και υποχώρησε 0.6% στα 1,4073 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,76% στις 5.699 μονάδες, ο DAX 0,07% στις 7.110 μονάδες, ενώ ο CAC 0,38% στις 3.792 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Research In Motion θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Pier 1 Imports ανακοίνωσε αύξηση κερδών 84%, ενώ η Finisar υποχωρεί αισθητά καθώς η πρόβλεψη για τα τριμηνιαία κέρδη απογοήτευσε τις προσδοκίες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Energy Transfer Equity μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς της Southern Union (+16%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v