Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία:Καμπανάκι Medvedev για στασιμοπληθωρισμό

Νέους τριγμούς στην εύθραυστη και άτυπη συμμαχία Medvedev - Putin βλέπουν οι αναλυτές μετά τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας, κατά την οποία προειδοποίησε για κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού.

Ρωσία:Καμπανάκι Medvedev για στασιμοπληθωρισμό
Νέους τριγμούς στην εύθραυστη και άτυπη συμμαχία του κ. Dmitry Medvedev και του κ. Vladimir Putin βλέπουν οι αναλυτές, μετά τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Ρωσίας, κατά την οποία προειδοποίησε για κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού στη ρωσική οικονομία και κάλεσε για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

"Η περίφημη σταθερότητα μπορεί να κρύβει μία ακόμη περίοδο στασιμοπληθωρισμού", δήλωσε Πρόεδρος Medvedev, μιλώντας στο πλαίσιο του Διεθνούς Επενδυτικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, τονίζοντας πως η χώρα θα πρέπει να αποφύγει τη συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια ενός άνδρα.

Δήλωσε επίσης πως είναι απόλυτη ανάγκη να παταχθεί η διαφθορά και να αντικατασταθεί από σωστή διακυβέρνηση και μείωση της εξάρτησης της ρωσικής οικονομίας από τις εξαγωγές φυσικών πόρων.

"Τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι μέτρια… Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέχρι την 1η Αυγούστου" δήλωσε ο Πρόεδρος Medvedev.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο ίδιος ή ο κ. Putin ή και οι δύο θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v