Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το "xατ τρικ" έκανε η Wall Street

Kέρδη για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall, με οδηγό τις Microsoft και Caterpillar, παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για τη κρίση στην Ελλάδα αλλά και τον προβληματισμό για την Ιταλία, μετά τη Moody΄s. Πτώση στις ευρωαγορές.

Kέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε η Wall Street με "οδηγό" τις Microsoft και Caterpillar παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τον προβληματισμό για Ιταλία.

Η μετοχή της Caterpillar σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης 52% στις πωλήσεις του α΄ οικονομικού της τριμήνου. Κέρδη 1,6% και για την Microsoft, ενώ στο πράσινο βρέθηκε και η Wal-Mart με αφορμή θετική απόφαση δικαστηρίου για τη χώρα.

Αντίθετα πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι JP Morgan και Βank of America.

Στο προσκήνιο βρέθηκε για ακόμη μια συνεδρίαση η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι συνακόλουθες ανησυχίες για την πορεία της ευρωζώνης και ένα πιθανό «ντόμινο».

«Όλα τα βλέμματα είναι στο χρέος της Ελλάδας και στο αν έρχεται και άλλη βοήθεια» σχολιάζει χαρακτηριστικά αναλυτής της αγοράς. Ανησυχίες προκάλεσε επίσης η απειλή της Moody΄s για πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το πετρέλαιο στα 93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ήπιες διακυμάνσεις και για το χρυσό που έκλεισε στα 1.540 δολάρια ανά ουγκιά.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε απώλειες 2,22%, στα 1,31 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της , κέρδισε 4,14%, στα 25,3 δολάρια.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 12.080 μονάδες με κέρδη 0,63%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,5%, στις 2.630 μονάδες. Κέρδη 0,54% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.278 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,38% στις 5.693 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,19% στις 7.150 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,63% στις 3.799 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v