Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall με το βλέμμα στην Αθήνα

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να "στοιχειώνει" τις διεθνείς αγορές και η Wall κινείται επιφυλακτικά, μετά τις νέες απώλειες των ευρωαγορών εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για την Ελλάδα.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθεί να "στοιχειώνει" τις διεθνείς αγορές και η Wall κινείται επιφυλακτικά, μετά τις νέες απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για την Ελλάδα.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, η δείκτης Dow Jones εμφανίζει αυτή την ώρα ελαφρά άνοδο 0,09% στις 12.015 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,06% στις 1.271 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,1% στις 2.619 μονάδες.

Η καθυστέρηση στην απόδοση της επόμενης δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης επιβαρύνει για άλλη μια συνεδρίαση την επενδυτική ψυχολογία. Πολλοί παράγοντες ήλπιζαν ότι η συμφωνία για την εκταμίευση θα επιτεχυθεί το σαββατοκύριακο, αλλά η απόφαση δείχνει να μετατίθεται για τον Ιούλιο.

Η προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας επιδεινώνει την επενδυτική ψυχολογία.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,59% στις 5.681 μονάδες, ο DAX 1,06% στις 7.088 μονάδες, ενώ ο CAC 1,18% στις 3.779 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε αρνητικά και στις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας στην ελληνική κρίση, αλλά τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 έκλεισαν την Παρασκευή υψηλότερα, καταφέροντας να ανακόψουν την πτωτική πορεία πέντε εβδομάδων στην Wall Street.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, η μετοχή της Nabors Industries υποχωρεί μετά την προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη 2011.

Η PNC Financial Services ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον βραχίονα λιανικής στις ΗΠΑ της Royal Bank of Canada.

Κινητικότητα παρατηρείται και στην μετοχή της Boeing, μετά την παραγγελία 1,7 δισ. δολ. από την Qatar Airways για έξι αεροσκάφη 777-300s στην διεθνή αεροπορική έκθεση του Παρισιού.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για την μετοχη της Ford Motor, που φημολογήθηκε ότι θα δαπανήσει 1 δισ. δολ. για νέα μοντέλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v