Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ του τραπεζικού φόρου ο Barroso

Με επιστολή του προς τον Herman van Rompuy, ο πρόεδρος της Κομισιόν τάσσεται υπέρ της επιβολής φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ ως ένα πρώτο βήμα και τελικά στο πλαίσιο της G20

Υπέρ του τραπεζικού φόρου ο Barroso
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να προωθεί την επιβολή ενός διεθνούς φορολογικού συντελεστή επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο πλαίσιο της G20, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν Jose Manuel Barroso.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας μας συνάντησης, η Κομισιόν ολοκληρώνει την εκτίμηση των επιδράσεων και θα παρουσιάσει επίσημη νομοθετική πρόταση μετά το καλοκαίρι» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy και συμπλήρωσε: «η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα υπέρ της επιβολής του φόρου στον χρηματοοικονομικό κλάδο στην ΕΕ ως ένα πρώτο βήμα»

Η επιστολή Barroso, κοινοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σε λίγες ημέρες, αλλά και λίγους μήνες πριν την σύνοδο της G20 τον Νοέμβριο. «Ενόψει ειδικότερα της Συνόδου της G20 στις Κάννες, θα συνεχίσουμε παράλληλα να εργαζόμαστε προς μία διεθνή συμφωνία για τον φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών» δήλωσε ο κ. Barroso.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v