Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια κέρδη με ελληνικό χρώμα για Dow

Έντονα ανοδικά κινήθηκε η Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να υπεραποδίδει (+2,2%) αλλά και εν μέσω "πονταρισμάτων" για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση. Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές.  

Με την ελπίδα ότι η ελληνική βουλή θα λάβει απόφαση που θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη αλλά και σημαντική στήριξη από τεχνολογικούς τίτλους, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνέχισε ανοδικά, μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 110 μονάδων ή 0,91% και διαμορφώθηκε στις 12.190 μονάδες, ο S&P 1,34% στις 1.296 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,19% στις 2.687 μονάδες.

Αναλυτές παρατηρούν ότι υπάρχει κάποια βελτίωση την επενδυτική ψυχολογία, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση χρεών της Ελλάδας και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής στα νέα μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της νέας δόσης των κεφαλαίων σωτηρίας

Κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική ψήφος εμπιστοσύνης, θα μεταφραστεί σε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Με την ελπίδα της θετικής έκβασης, ο δείκτης FTSE στην Ευρώπη έκλεισε 1,44% υψηλότερα στις 5.775 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,89% στις 7.286 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 2,04% στις 3.877 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Νέα Υόρκη, η Boeing ενισχύεται μετά την ανακοίνωση παραγγελιών για οκτώ 777-300ER jetliners από την ρωσική Aeroflot και για δεκαπέντε 737-800 από την νορβηγική Air Shuttle ASA.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον βρίσκονται και οι μετοχές επιχειρήσεις λιανικής, με την Best Buy να καταγράφει έντονη άνοδο μετά την ανακοίνωση αύξησης μερίσματος και προγράμματος επαναγορών.

Βουτιά άνω του 6% για τη Walgreen μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και της αποτυχίας ανανέωσης συμβολαίου με την Express Scripts.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει σήμερα και η Barns & Noble.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v