Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ψήφος εμπιστοσύνης" από την Wall Street

Με την ελπίδα ότι η ελληνική βουλή θα λάβει απόφαση που θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρεών, αλλά και καλή στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall συνεχίζει ανοδικά και ο Dow αποκομίζει τριψήφια κέρδη.

Με την ελπίδα ότι η ελληνική βουλή θα λάβει απόφαση που θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη αλλά και σημαντική στήριξη από τεχνολογικούς τίτλους, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει ανοδικά, μετά από τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones αποκομίζει αυτή την ώρα τριψήφια κέρδη 104 μονάδων ή 0,8% και διαμορφώνεται στις 12.184 μονάδες, ο S&P 1,37% στις 1.296 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,97% στις 2.682 μονάδες.

Αναλυτές παρατηρούν ότι υπάρχει κάποια βελτίωση την επενδυτική ψυχολογία, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση χρεών της Ελλάδας και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής στα νέα μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της νέας δόσης των κεφαλαίων σωτηρίας

Κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική ψήφος εμπιστοσύνης, θα μεταφραστεί σε μεγάλη αναταραχή στις αγορές.

Με την ελπίδα της θετικής έκβασης, ο δείκτης FTSE στην Ευρώπη έκλεισε 1,44% υψηλότερα στις 5.775 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,89% στις 7.286 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 2,04% στις 3.877 μονάδες.

blue chips στήριξαν την Wall Street σε ανοδικό κλείσιμο στην χθεσινή συνεδρίαση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Νέα Υόρκη, η Boeing ενισχύεται μετά την ανακοίνωση παραγγελιών για οκτώ 777-300ER jetliners από την ρωσική Aeroflot και για δεκαπέντε 737-800 από την νορβηγική Air Shuttle ASA.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον βρίσκονται και οι μετοχές επιχειρήσεις λιανικής, με την Best Buy να ενισχύεται 3,27% μετά την ανακοίνωση αύξησης μερίσματος και προγράμματος επαναγορών.

Η Walgreen υποχωρεί 6,3% για την μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και της αποτυχίας ανανέωσης συμβολαίου με την Express Scripts.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει σήμερα και η Barns & Noble.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v