Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκκληση Merkel προς τους Έλληνες βουλευτές

Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το εθνικό της χρέος και το ελληνικό κοινοβούλιο οφείλει να λάβει τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν εκεί, δήλωσε η Angela Merkel, τονίζοντας ότι πράγματι υπάρχει έντονη πολιτική θέληση για αυτό.

Έκκληση Merkel προς τους Έλληνες βουλευτές
Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το εθνικό της χρέος και το ελληνικό κοινοβούλιο οφείλει να λάβει τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, τονίζοντας ότι πράγματι υπάρχει έντονη πολιτική θέληση για αυτό.

«Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας πρέπει να βελτιωθεί, το χρέος πρέπει να μειωθεί μεσοπρόθεσμα και το κοινοβούλιο πρέπει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις,» δήλωσε η κα Merkel σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk.

Η κα Merkel πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος, όπως και πιστωτές (και οι ιδιώτες) από την δική τους πλευρά, πρέπει να συμμετέχουν στις προσπάθειες που θα τονώσουν την σταθερότητα του ευρώ.

«Το έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και πιστεύω ότι η χώρα έχει μεγάλη πολιτική θέληση να συμβάλλει. Δεύτερον, εμείς είμαστε έτοιμοι για δείξουμε αλληλεγγύη, εφόσον ληφθούν οι αποφάσεις στην Ελλάδα… Και τρίτον, πιστεύουμε ότι τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν μόνο στους φορολογούμενους, αλλά και οι τράπεζες να επωμιστούν μερίδιο του βάρους με την μορφή εθελοντικής συμμετοχής.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v