Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για την Fed στην Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια επικρατεί στην Wall Street μετά το χθεσινά εύρωστα κέρδη. Απογοητεύουν Philips και Adobe. Διορθωτικές τάσεις και στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια επικρατεί στην Wall Street μετά το χθεσινό «χειροκρότημα» στις ελληνικές εξελίξεις της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,31% στις 12.152 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.292 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.680 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με κέρδη, με τον Dow να κερδίζει σχεδόν 110 μονάδες, εν μέσω ελπίδων ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται επίσης διορθωτικά σήμερα, μετά την χθεσινή άνοδο και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,09% στις 5.770 μονάδες, ο DAX 0,12% στις 7.277 μονάδες, ενώ ο CAC 0,21% στις 3.869 μονάδες.

Σήμερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την πιστωτική πολιτική. Η Federal Reserve αναμένεται να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια και να αποφασίσει επισήμως την λήξη στις 30 Ιουνίου του προγράμματος ρευστότητας με αγορές κρατικών ομολόγων 600 δισ. δολ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την ομιλια του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, που θα αποκαλύψει τις προβλέψεις της Fed για την οικονομικη ανάπτυξη. Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα χαμηλώσει τον πήχη στο πεδίο του 2,7-2,9% από την (χαμηλωμένη ήδη) προηγούμενη πρόβλεψη για 3,1-3,3%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Royal Philips Electronics βουλιάζει 13% στο Άμστερνταμ και 12% στην Νέα Υόρκη, μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη ορισμένων μονάδων θα είναι πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Αναλόγως και η Adobe Systems υποχωρεί 3,5% μετά την απογοητευτική της πρόβλεψη κερδών.

Κατά τα λοιπά, από το μέτωπο των deals η Dentsply International ανακοίνωσε την εξαγορά της Astra Tech έναντι 1,8 δισ. δολ. σε ρευστό.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνει σήμερα η FedEx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v