Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Καμπανάκι" για το γαλλικό χρέος

Το χρέος της Γαλλίας πλησιάζει τη ζώνη κινδύνου και πρέπει πάσει θυσία να τηρηθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τη γαλλική κρατική ελεγκτική αρχή.

Καμπανάκι για το γαλλικό χρέος
Το χρέος της Γαλλίας πλησιάζει τη ζώνη κινδύνου και πρέπει πάσει θυσία να τηρηθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τη γαλλική κρατική ελεγκτική αρχή, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος θα κορυφωθεί το 2012, αγγίζοντας το 86,9% του ΑΕΠ.

«Τα ελλείμματα εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά για να μπορέσουν να συγκρατήσουν το δημόσιο χρέος και πλέον αρχίζουν να είναι συγκρίσιμα με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της ελεγκτικής αρχής, κ. Didier Migaud, μιλώντας στην Κάτω Βουλή.

«Πλησιάζουμε την ζώνη κινδύνου, όπου ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αρχίζει να παρακολουθείται όλο και πιο στενά», ανέφερε.

Η κυβέρνηση Σαρκοζί στοχεύει σε μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 7,1% του ΑΕΠ το 2010 στο 5,7% το 2011. «Αν τηρηθεί αυστηρός έλεγχος των δαπανών, το γενικό έλλειμμα του δημοσίου μπορεί να μειωθεί στο 5,7% του ΑΕΠ το 2010, όπως προβλέπει η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Migaud. Ωστόσο στην ετήσια έκθεσή της η ελεγκτική αρχή προειδοποιεί ότι οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη και έσοδα ενδέχεται να αποδειχθούν υπεραισιόδοξες.

Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας κατά 2% φέτος και 2,25% το 2012.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v